Island a Grónsko

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1182895
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zažite neopakovateľnú atmosféru nádherného ostrova v Atlantickom oceáne s prvkami severskej klímy, ktorý je jedinečným skvostom Európy. Krajina plná hučiacich vodopádov, čiernej lávy, spiacich sopiek, rozľahlých ľadovcov a pokrytá zeleným machom v ktorej prežijete neopakovateľné zážitky a navyše predĺžený jedinečný zážitok a pobyt v ľadovom Grónsku, ktoré je už len na skok z Islandu.

Program:

1.Deň ODLET Z VIEDNE, POLOOSTROV REYKJANES

- odlet do Reykjaviku priamym letom, nasledne po prilete: výlet na poloostrov REYKJANES, ktorý je zapísaný aj do svetového dedičstva UNESCO a uvidíte nádherné vulkanické fumaroly a solfatary pri meste Krysuvik, následne presun na oddych do najnavštevovanejšieho miesta Islandu - termálnych kúpeľov BLUE LAGOON spojené s nezabudnuteľným kúpaním sa v termálnej vode bohatej na minerály. Následne presun do jedného z najpokojnejších miest Európy – Islandského Reyjkjaviku.


2.deň ZÁPADNÉ POBREŽIE ISLANDU

Dopoludnajsia krátka prehliadka mesta - Perlan- s nádhernou panorámou na mesto, Vila Höfdi – miesto historického stretnutia prezidentov USA a Sovietskeho zväzu v roku 1986, symbol mesta kostol Halgrímskirkja a na záver nákupná ulička Laugarvegur, budova parlamentu, prístav a moderná budova filharmónie. Osobné voľno v Reykjavíku s možnosťou FAKULTATÍVNYCH AKTIVÍT – dopoludnia pozorovanie veľrýb alebo jazda na svetoznámych islandských koníkoch, popoludní výlet na západné pobrežie - do oblasti fjordov HVALLFHORDUR a BORGARFJORDURU , kde nebude chýbať zastávka pri najväčších horúcich prameňoch na Islande – DEILDARTUNGUHVER, taktiež pri kúzelných vodopádoch HRAUNFOSSAR, kde priamo z pod mohutného lávového poľa záhadne vyteká ľadovcová rieka HVÍTA a vytvára tieto úžasné vodopády spojené s vodopádom BARNAFOSS v pozadi s druhým najväčším ľadovcom na Islande – Langjökul.


3.deň ISLANDSKÝ “GOLDEN CIRCLE““

Dnes sa vydáme po najnavštevovanejšej trase Islandu “Golden circle – zlatého okruhu“, ktorý nás povedie do Národného parku THINGVELLIR zapísaného do svetového dedičstva UNESCO a kde bol v roku 930 založený prvý demokratický parlament sveta, ďalej uvidíte asi najkrajší vodopád Islandu - GULLFOSS, slávny GEYSIR, ktorý dal meno všetkým gejzírom, jeho mladšíeho brata STROKKUR a neskôr navštívime aj sopečný kráter Kerid, ktorý je zaplavený malým jazierkom na ktorom mala v roku 2011 koncert aj známa Islandská speváčka Bjork. Ubytovanie okolie Selfoss.


4.deň JUŽNÉ POBREŽIE – VODOPÁDY, KÚPANIE V PRAMENI A ĽADOVEC

Tentokrát zamierime na južné pobrežie Islandu až na dohľad svetoznámej sopky HEKLA a pozrieme sa na dva fantastické vodopády SELJALANDSFOSS, poza ktorý sa budete môcť aj prejsť a SKOGAFOSS. Okúpeme sa v horúcich prameňoch priamo pod známou sopkou Eyjafjallajokull, ktorá vybuchla v r. 2010, pokračujeme k najjužnejšiemu mysu Islandu DYRHOLAEY obklopenom nádhernými čiernymi plážami a skalnými útesmi odkiaľ je úchvatný pohľad na Atlantik. Po ceste späť sa zastavíme pri ľadovci – SOLHEIMAJOKULI, ktorého budeme mať možnosť sa aj dotknúť. Ubytovanie Reykjavik.


5.deň ODLET DO GRÓNSKA

Odlet z Reykjaviku do Kulusuku v Grónsku. Po prílete krátka prehliadka tohto maličkého mestečka s miestnym sprievodcom, ktorý nám ukáže zákutia a miestnu kultúru tohto unikátneho miesta. Po prehliadke sa presunieme helikoptérou, ktorá nám poskytne nádherné scenérie na okolitú prírodu, fjordy až do rozprávkovej dedinky Ammassalik, kde zažijete ten pravý arktický svet.


6.deň NÁDHERNÉ GRÓNSKO

Využite jedinečnú možnosť fakultatívnych výletov priamo z hotela ako plavbu loďou k ľadovcom, vyhliadkové lety helikoptérou do vnutrozemia a ďalšie skvelé zážitky. Ubytovanie v Ammassaliku.


7.deň ODLET Z GRÓNSKA NA ISLAND

Posledná rozlúčka s Grónskom a popoludňajší odlet helikoptérou z Ammassaliku do Kulusuku, následne priamy let do Reykjaviku. Po prílete ešte možnosť využiť kúpanie v slávnej Modrej lagúne a následne presun na hotel na Islande.


8.deň ODLET DO VIEDNE

Po raňajkách presun na letisko a odlet do Viedne priamym letom.

CENA ZAHŔŇA:

medzinárodnú letenku priamym letom z Viedne do Reykjaviku a späť, z Reykjaviku do Kulusuk/Grónsko vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov let helikoptérou z Kulusuku do Ammassaliku a späť 7x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami v 3* hoteloch slovenský sprievodca počas celého zájazdu poistenie insolventnosti


PRÍPLATKY:

jednolôžková izba – 790€ poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň výlet loďou za veľrybami z Reykjaviku – 78€/osoba vstup do kúpeľov Blue lagoon – od 70€/osoba jazda na koňoch - 90€ výlet na západné pobrežie - 50€ výlety v Grónsku 10kg batožina – 70€ 20kg batožina – 120€

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: