Madeira za poznaním

Destinácia: Madeirské ostrovy (Portugalsko), Madeira ostrov
Kód zájazdu: 1309772
Cena od: 1 689 €
Príplatky od: 199 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

14.06.2024 8 dní Last Minute 1 689 € +199 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odlet z Prahy (Viedne) do Funchal. Po prílete transfer na hotel, ubytovanie, večera a voľný program.

2: FUNCHAL VRÁTANE OCHUTNÁVKY VÍN A TRADIČNÁ VEčERA
Raňajky. Dnes nás čaká prehliadka hlavného mesta Funchal. Navštívime kultový trh Mercado dos Lavradores, kde nás oslní vôňa kvetín, ovocia, zeleniny a rýb. Pokračujeme smerom k skanzenu Santa Maria Street, jednej z najfarebnejších ulíc mesta Funchal s úchvatnými maľbami všetkého druhu na viac ako 200 dverách, lemujúcich túto ulicu. Nasleduje transfer k stanici lanovky, ktorá nás vyvezie na Monte, na ktorého vrchole nás čaká úchvatný panoramatický výhľad na mesto Funchal a okolie. Práve v tejto lokalite sa tiež nachádzajú preslávené sánkarske dráhy "babosas". Túto tunajšiu tradičnú atrakciu si určite nenecháme ujsť! Nemusíte sa obávať, sane sú zozadu ovládané skúsenými mužmi v bielych košeliach a slameňákoch. Po návrate do centra mesta sa zastavíme vo vínnej pivničke na ochutnávku madeirských vín. V podvečerných hodinách odchod na tradičnú madeirskú noc s typickým folklórom a obľúbenými pokrmami. Vychutnáme si hovädzie na špízi, kukuricu a ďalšie regionálne špeciality.

3: PICO DO ARIEIRO - RIBEIRO FRIO - SANTANA - PORTO DA CRUZ - MACHICO
Raňajky. Odchod na Pico do Arieiro, tretí najvyšší vrchol ostrova (1.810 m). Z vyhliadky vrcholu je nádherný panoramatický výhľad na centrálne pohorie ostrova. Slúži tiež ako východzí bod pre jeden z najpozoruhodnejších chodníkov na najvyšší bod súostrovia, Pico Ruivo vo výške 1.862 metrov. Z Pico do Rieiro zostúpime do lesoparku Ribeiro Frio, kde budeme obdivovať niektoré pôvodné druhy rastlín a živočíchov. Po prehliadke lesoparku nás čaká obed vo Faial. Pokračujeme do Santany, známej svojimi typickými domami s otiepkovými strechami. Nesmieme vynechať zastávku v Porto da Cruz. Hory obklopujúce toto mestečko vytvárajú zaujímavý amfiteáter. Z geologického hľadiska je Porto da Cruz skutočnou výstavou nádherných útvarov, ako sú po sebe idúce vrstvy sopečného popoľa alebo čadičové útvary. Cestou späť prejdeme Machicom, prvým hlavným mestom Madeiry, kde v roku 1420 pristáli moreplavci, ktorí tento ostrov objavili. Návrat do hotela, večera.

4: EIRA DO SERRADO - CURRAL DAS FREIRAS (úDOLIE MNÍŠOK) - PICO DOS BARCELOS
Raňajky. Odchod do Eira do Serrado, jedného z najlepších vyhliadkových miest na ostrove a doslova dych berúcimi výhľadmi na okolité hory a tiež na dedinku Curral das Freiras, alebo aj Údolie mníšok. Názov údolie dostalo po roku 1566, kedy do neho utiekli mníšky z kláštora na pobreží - na ostrov totiž dorazili piráti. Napokon túto jednu z najsymbolickejších dedín ostrova následne navštívime. Dedina má jedinečnú polohu, nachádza sa v hlbokom údolí, ktoré pripomína kráter sopky, ale za svoj vzhľad vďačí iba silnej erózii. tu budeme mať možnosť ochutnať obľúbený gaštanový likér ginja a tiež gaštanový koláč. Posledná zastávka na Pico dos Barcelos, z ktorého je jeden z najkrajších výhľadov na funchalský amfiteáter a ostrovy Desertes. Návrat do hotela, voľný program, večera.

5: CAMARA DE LOBOS - CABO GIRAO - PRŔODNÉ JAZIERKA PORTO MONIZ - VÉU DA NOIVA
Raňajky. Odchod z hotela smerom na Camara de Lobos, malebné rybárske mestečko, ktoré preslávil najmä Winston Churchil, ktorý tu bol natoľko uchvátený miestnou scenériou, že tu namaľoval rôzne vyobrazenia tohto mestečka. Ďalej zastavíme na útese s vyhliadkou Cabo Girao, ktorá sa nachádza na najvyššom výbežku Európy vo výške 580 m a ponúka úžasný výhľad do okolia. Vyhliadka bola nedávno zrenovovaná na tzv. skywalk. Prejdeme miesta ako Ponta do Sol a Claheta s piesočnou plážou dovezenou z africkej púšte. Zastávka v Porto Moniz, kde sa naobedujeme v miestnej reštaurácii a ešte budeme mať možnosť sa vykúpať v preslávených prírodných jazierkach. Cestou späť návšteva vyhliadky Véu da Noiva. Z tohto miesta uzrieme vodopád Véu da Noiva, ktorý vďaka svojej výške a prúdom vody, ktoré vytryskujú po po svahu, pripomína nevestin závoj. Rovnako nás čaká zastávka v Encumeade vo výške 1007 m, odkiaľ sa za jasného počasia môžeme kochať krásnymi panorámami na obidva svahy ostrova.

6: PRECHÁDZKA POZDĹŽ LEVAD DOS MAROCOS
Raňajky. Dnes strávime niekoľko hodín v typickom prostredí Madeiry. Čaká nás pôsobivá, nenáročná prechádzka (cca 2 hodiny) pozdĺž levady jedným z bujných údolí Madeiry nad juhovýchodným pobrežím. Kvetinami lemovaná levada, vinúca sa medzi kultivovanými terasami, nás uchváti krásnymi výhľadmi na Machico a Atlantický oceán. Pokiaľ budeme mať šťastie, môžeme na niektorých miestach trasy naraziť na predaj sezónneho čerstvého ovocia za veľmi lákavú cenu. Návrat späť do hotela, voľný program, večera.

7: VOĽNÝ DEŇ S MOŽNOSŤOU FAKULTATÍVNYCH VÝLETOV
Raňajky. Dnes nás čaká voľný deň, ktorý môžeme využiť na relax pri bazéne či pri mori. K dispozícii je tiež možnosť fakultatívnych výletov, napr. výlet džípom do vnútrozemia v kombinácii s výletom s katamaránom.

8: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Raňajky. Voľné doobedie, transfer na letisko, odlet z Funchal do Prahy (Viedne).

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu na trase Praha - Funchal - Praha s prestupmi (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
transfery podľa programu minibusom
7 x ubytovanie v hoteli 4* s raňajkami
prehliadka Funchalu s ochutnávkou vín vrátane obeda
celodenný výlet do Santany vrátane obeda
celodenný výlet do Porto Moniz vrátane obeda
poldenný výlet do Curral das Freiras (Údolie mníšok) vrátane ochutnávky miestneho likéru
poldenný výlet na Levada dos Marocos
tradičnú folklórnu večeru
služby česky hovoriaceho sprievodcu

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 199,- EUR / osoba
fakultatívne výlety
prepitné vo výške cca 20,- EUR
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: