Capri a Vezuv za víkend

Capri a Vezuv za víkend -pohľad na more Capri a Vezuv za víkend - pohľad na more Piazza plebiscito, Neapol, poznávací zájazd, Taliansko Kráter Vezuvu, poznávací zájazd, Taliansko Pompeje a Vezuv, poznávací zájazd, Taliansko Neapol, Vezuv, poznávací zájazd, Taliansko Capri, poznávací zájazd, Taliansko Pompeje, poznávací zájazd, Taliansko Capri a Vezuv, poznávací zájazd, Taliansko Amalfi, Kampánia, poznávací zájazd, Taliansko Vezuv, poznávací zájazd, Taliansko Capri a Vezuv za víkend - kresby na stene Capri a Vezuv za víkend - pamiatky Capri a Vezuv za víkend - Pamiatky a architektúra Capri a Vezuv za víkend - jaskyňa Capri a Vezuv za víkend - citrónovník Capri a Vezuv za víkend - pohľad na more Capri a Vezuv za víkend - pohľad na more Capri a Vezuv za víkend - pohľad na more
Destinácia: Taliansko, Kampánia (Neapol)
Kód zájazdu: 1327895
Cena od: 1 167 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

03.10.2024 4 dni First Minute 1 167 € +0 € odlet: Viedeň letecká
18.10.2024 4 dni First Minute 1 167 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
4-dňový letecký zájazd
Očarujúci taliansky juh oplývajúci citrusmi si vás podmaní sopkou Vezuv, jedinečným Amalfi, panoramatickou cestou cez Positano s famóznymi výhľadmi. Legendárne Pompeje vás zas prenesú do antiky, rajský ostrov Capri bude pre vás nádhernou záhradou a Neapol, ktorý nikdy nespí, vás uchváti hradmi, vežami, ako i tými najlepšími miestnymi produktmi. 

1. deň:
Odlet do „mesta oslavujúceho pizzu“, do Neapolu. Po prílete sa presunieme k sopke, ktorá ešte nevyslovila svoje posledné slovo, Vezuv, s možnosťou výstupu na okraj krátera.

2. deň:
Vyberieme sa na uznávané pobrežie, ktoré bolo kedysi pod útokmi pirátov, dnes celebrít a kde sú šťavnaté citróny vo veľkej prevahe, na Amalfi. Dostaneme sa k nemu nádhernou panoramatickou cestou cez Positano s neopakovateľnými výhľadmi na Salernský záliv (UNESCO). Absolvujeme krátku prehliadku mesta a ďalej budeme pokračovať do Pompejí. Antické prosperujúce mesto, ktoré spolu s obyvateľmi zahalila niekoľko metrov vysoká vrstva popola z vybuchnutej sopky Vezuv. Archeologické vykopávky nám odhalia Pompeje zmrazené v čase.

3. deň:
Dnešný deň strávime na jednom z najkrajších ostrovov Tyrhénskeho mora. Capri je prirovnávané k rajskej záhrade, kde slnko svieti 365 dní v roku a vďačíme mu, okrem iného, aj za svetoznámy šalát caprese. Okrem nádherných Augustových záhrad s výhľadom na Faraglioni (tri skaly pri južnom pobreží), Vily Jovis (bývalá rezidencia cisára Tibéria - návšteva možná individuálne), nás nadchne výlet loďou do morskej jaskyne Grotta Azzura (fakultatívne). Odraz slnečného svetla o steny jaskyne vytvára magickú modrú farbu. Zostávajúci čas využijeme na prechádzku večerným Sorrentom, ktoré si pamätá mnohé zvučné mená, napr. Charles Dickens, Johann Wolfgang Goethe či Sophia Loren.

4. deň:
Po raňajkách sa presunieme do tretieho najväčšieho mesta Talianska, do Neapolu. Doprajeme si krátku prehliadku centra. Spoznáme Nový hrad, Kráľovský zámok, Plebistické námestie, divadlo S. Carlos, nákupnú galériu Umberta I., radnicu a Radničné námestie. Plní zážitkov sa presunieme na letisko v Neapole, odkiaľ odletíme späť do Viedne.

Ubytovanie:
3 x v hoteli 3*

Stravovanie:
3 x raňajky


Doprava:
Lietadlo a počas pobytu mikrobus resp. autobus.


Poznámka:
Zmena programu, letových časov a odletových miest vyhradená.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA – letisko – BA. Autobus, resp. mikrobus počas pobytu. 3 x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Miestneho sprievodcu v Pompejách. Prepravu trajektom na ostrov Capri. Sprievodcu CK.  

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.