Krásy Benátska

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1303562
Cena od: 469 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

14.05.2024 6 dní Last Minute 469 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
6 - dňový autokarový zájazd

Perex:
Región Benátsko ponúka okrem svojho slávneho mesta na ostrovoch Benátok aj živé Treviso, kde sa zrodilo tiramisu, malebné Valdobbiadene, ktoré je domovom Prosecca, bohémsku Vicenzu s renesančnou architektúrou, ako aj romantickej Verony so slávnym balkónom Rómea a Júlie a známym amfiteátrom, ktorý pripomína Koloseum. Čaká vás aj najčistejšie talianske jazero Lago di Garda a krásny výhľad z hory Monte Grappa. 


Program:
1. deň:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách (z Bratislavy cca o 8:00 h), tranzit cez Rakúsko. Zastávka v starobylom mestečku Aquileia a návšteva jednej z najstarších kresťanských bazilík v severnom Taliansku (UNESCO) so slávnou mozaikou zo 4. stor., ktorú právom nachádzame vo všetkých učebniciach dejín umenia. Odchod na ubytovanie v okolí Benátok.

2. deň:
Po raňajkách sa presunieme do Benátok, mesta, ležiaceho na 118 ostrovoch, vzájomne oddelených kanálmi a pospájaných krásnymi mostmi. Pozrieme si historické skvosty mesta - Dóžací palác, Most vzdychov, Námestie sv. Marka s Bazilikou sv. Marka, Hodinovú vežu, most Ponte Rialto, ktorý vedie cez Canale Grande a ďalšie. Zostane čas aj na individuálne poznávanie, či príjemné posedenie pri káve, či romantickú plavbu Benátkami preslávenou gondolou so spievajúcim gondolierom (individuálne). Návrat na ubytovanie. 

3. deň:
Po raňajkách sa vydáme do čarovného Trevisa – mesta zo živým centrom plným moderných i historických obchodov, kaviarní a reštaurácií s typickou regionálnou kuchyňou, ale aj mnohými kultúrnymi pamiatkami, ako Dóm s oltárnym obrazom od Tiziana Vecellia alebo kostol sv. Františka z 13. stor., ktorý v sebe kombinuje prvky románskej a gotickej architektúry. Trevisom preteká hneď niekoľko vodných kanálov, vďaka ktorým je centrum mesta veľmi pôvabné. Mesto je známe aj tým, že práve tu vznikol azda najslávnejší taliansky dezert – tiramisu a milovníci sladkého si určite nenechajú ujsť príležitosť túto špecialitu aj ochutnať. Popoludní budeme pokračovať do malebnej vinárskej oblasti Valdobbiadene, preslávenej výrobou najkvalitnejšieho šumivého víno Prosecco, ktoré samozrejme aj ochutnáme. Odchod na ubytovanie v okolí Vicenzy.

4. deň:
Raňajky. Dnes sa vydáme objavovať krásy mesta Vicenza (UNESCO), presláveného unikátnou architektúrou, ktorá je dielom neskoro renesančného architekta Andreu Palladia. Jeho špecifický štýl – palladianizmus, inšpirovaný gréckymi a rímskymi antickými chrámami, je v meste dodnes výrazný a dodáva mu osobité čaro. Jedným zo symbolov Vicenzy je Basilica Palladiana na námestí Piazza dei Signori, s nádhernou otvorenou dvojposchodovou kolonádou, ale predovšetkým prvé kryté kamenné divadlo modernej doby Teatro Olimpico s unikátnym javiskom, ktoré vytvára ilúziu ulíc tiahnúcich sa do diaľky. Popoludní sa presunieme do mestečka Bassano del Grappa, kde sa prejdeme po krytom drevenom pontónovom moste Ponte degli Alpini zo 16 stor, a ochutnáme typický taliansky destilát grappa. Na záver dňa nás čaká výjazd na vrchol hory Monte Grappa, odkiaľ je nádherný výhľad do okolia a nachádza sa tu tiež monumentálny pamätník padlým v 1. svetovej vojne. Návrat na ubytovanie.

5. deň:
Predpoludním odchod na prehliadku Verony, mesta Rómea a Júlie, ktoré okrem Shakespeara inšpirovalo ďalších umelcov ako Dante či Goethe. Pri pešej prehliadke historického centra si pozrieme najznámejší dom mesta - Casa di Giulietta so slávnym balkónom, čarovné námestia Piazza dei Signori a Piazza dell Erbe s neprehliadnuteľnými dominantami vežou Torre dei Lamberti a sochou Verony, patrónky mesta. Nevynecháme ani známy amfiteáter Arena di Verona, pripomínajúci rímske Koloseum. Presun k najjužnejšiemu cípu najväčšieho a najčistejšieho severotalianskeho jazera Lago di Garda, do mestečka Sirmione. Krátka prehliadka mesta, možnosť plavby po jazere (fakultatívne). Odchod na Slovensko.

6. deň:
Príchod na Slovensko v skorých ranných hodinách.


Ubytovanie:
4 x v hoteli 3*

Stravovanie:
4 x raňajky

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 4 x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Ochutnávku prosecca a grappy. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Doplatok za 4 večere. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Doprava:
Autokarová