Vianočné trhy v Taline

Destinácia: Estónsko, Harju kraj, Tallin
Kód zájazdu: 1309535
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Advent

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Máte radi severské krajiny a Pobaltie? Tak Talin je určite skvelou voľbou napr. aj na predlžený predvianočný víkend, kde počas zájazdu si užijete aj atmosféru vianočných trhov a mnoho iného. Talin niečím pripomína Bratislavu, ale je však úplne iný. Vyberte sa spolu s nami na prieskum hlavného mesta Estónska, ktoré bude žiť predvianočnou atmosférou. Talin má zaujímavú históriu a v centre najvýraznejšie pocítite stredovek. Na ulici úplne bežne stretnete ľudí v stredovekých kostýmoch a miestne stredoveké reštaurácie ponúkajú aj autentické jedlá.  Avšak tento zájazd vám ponúkne omnoho viacej! Prehliadka stredovekej časti mesta bude ukončená pred radnicou, kde sú vianočné trhy plné chutných estonských pochúťok a nechýbajú ani tradičné remeslá a iné. Navštívite fascinujúce morské múzeum, kde budete môcť vstúpiť do najdlhšie premávajúcej ponorky na svete. Slúžila námorníkom od roku 1936 až do roku 2011, okrem iného sa dozviete niečo viac o obľúbenom športe- plachtenie na ľade, uvidíte naživo ľadoborec a iné. Mysleli sme aj na zahriatie a objednali sme pre vás špeciálnu saunu s výhľadom na severné more, počas nášho zájazdu nebude chýbať ani kus histórie za ZSSR- navštívime múzeum KGB. Vianočný trhy v Taline na vás čakajú!

Program
1. deň

Prílet podvečer
Transfer do hotela
Voľný čas

2. deň
Raňajky v hoteli
10:00 stretnutie na recepcii so sprievodcom
Exkurzia po historickom centre mesta-Prehliadka zahŕňa všetky najdôležitejšie pamiatky Tallinnu a prevedie vás fascinujúcou históriou od stredoveku, cez sovietske obdobie až po moderné Estónsko. Brilantní sprievodca vám pomôže odhaliť históriu hradov, mestských hradieb a kostolov (nie príliš veľa) Pomôže vám tiež pochopiť, o čom Estónsko je a kto sú vlastne Estónci.
Prehliadku ukončíme ne vianočných trhoch, kde spoločne ochutnáme niekoľko miestnych špecialít
Voľný čas
Návšteva múzea KGB-Písal sa rok 1972 a do konca sovietskej éry zostávalo niečo menej ako 20 rokov. Hotel Viru, ktorí slúžil pre cudzincov musel vyhovovať aj orgánu národnej bezpečnosti – KGB… Vitajte vo svete, kde hodina strávená umožní pochopiť a zhmotniť dva paralelné svety sovietskych čias! V jednom, ktorý existoval hlavne na papieri, žili šťastní sovietski ľudia v hojnosti a priateľstve pod múdrym vedením jednej strany bez nehôd a katastrof… Druhý, skutočný svet, bol podstatne komplikovanejší.
voľný čas

3. deň

Raňajky v hoteli
V tento deň začneme okolo obeda exkurziou do jedinečného námorného múzea. Múzeum bolo založené v Taline z iniciatívy bývalých kapitánov a námorníkov v roku 1935. Počas svojej dlhej histórie sa múzeum pri viacerých príležitostiach presťahovalo a od roku 1981 sa jeho hlavná expozícia nachádza v 500-ročnej veži Fat Margaret. V máji 2012 otvorilo Námorné múzeum ďalšie výstavné miesto v prístave hydroplánov. Dnes je Námorné múzeum jedným z najväčších múzeí v Estónsku a najobľúbenejším – najmä vďaka výstave Seaplane Harbor. A práve Seaplane Harbor navštívime!
Múzeum je veľké a na unavené nohy a zahriatie kostí sme si pripravili súkromnú saunu na 2 hodiny s ochladzovacím bazénom v podobe severného mora. Keď budete mať chuť môžete si do sauny objednať aj napoje ako miestny ( do oddychovej časti).  Sauny majú tradičný estónsky iglu tvar.
Návrat do hotela
voľný čas

4. deň
Raňajky v hoteli
voľný čas
12:00 check out
15:00 transfer na letisko
Odlet domov
Koniec zájazdu Vianočné trhy v Taline!

Cena zahŕňa
ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami
sprievodca v slovenčine
všetky vstupy podľa programu
sauna
strava podľa programu
transfery v destinácii

Cena nezahŕňa
osobné výdavky
cestovné poistenie
letenka od 130€

Tallin

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: