Čína - Vlakom na strechu sveta

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1309741
Cena od: 2 979 €
Príplatky od: 369 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

12.07.2024 15 dní Last Minute 2 979 € +369 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom. Odlet do Pekingu.

2: PEKING
Prílet do Pekingu. Transfer do hotela, ubytovanie. Večer individuálne voľno na prechádzku mestom či odpočinok.

3: PEKING – TCHIEN-AN-MEN - LETNÝ PALÁC
Raňajky. Prehliadka najväčšieho námestia na svete Tchien-an-men (námestie Nebeského pokoja) s rozlohou 44 hektárov. Poobede prehliadka Letného paláca, sídla cisárov počas horúceho leta. V paláci nájdete rozľahlé záhrady, chrámy aj Loď čistoty cisárovnej Cch‘-si, ktorá je celá z mramoru. Transfer do hotela, ubytovanie. Večera, nocľah.

4: VEĽKÝ ČÍNSKY MÚR - HROBKY DYNASTIE MING
Raňajky. Celodenný výlet k veľkolepej stavbe - Veľkému čínskemu múru, ktorý sa rozpína v dĺžke viac než 6.000 km. Tento múr, ktorý pôvodne slúžil na obranné účely proti invázii nomádov, sa nachádza 60 km severovýchodne od Pekingu. Obed v tradičnej čínskej reštaurácii. Popoludní prehliadka jednej z dvoch prístupných hrobiek panovníkov dynastie Ming (celkovo 13 hrobiek). Večera.

5: ZAKÁZANÉ MESTO - CHRÁM NEBIES
Raňajky. Celodenná prehliadka Zakázaného mesta a Chrámu nebies. Zakázané mesto - sídlo panovníkov dynastie Ming a Čching býva tiež nazývané najväčším kultúrnym múzeom Číny. Počas vlády 24 cisárov nebolo prístupné verejnosti. Obed v čínskej reštaurácii. Prehliadka Chrámu nebies, kde cisári vykonávali modlitebné obrady za bohatú úrodu, dobré počasie a priazeň duchov. Večera. Fakultatívne Pekingská opera či návšteva akrobatickej show. Po večeri transfer na vlakovú stanicu a odchod lôžkovým vlakom do Xi’anu.

6: XI‘AN
Ranný príchod do Xi’anu, hlavného mesta provincie Šen-si. Toto mesto s bohatou históriou bolo hlavným mestom 11 čínskych dynastií a bývalo najväčším mestom. Vo svojich cestopisoch sa o Xi’ane zmieňuje aj Marco Polo ako o východiskovom bode Hodvábnej cesty pre obchodníkov. Transfer do hotela. Po raňajkách a krátkom odpočinku nasleduje prehliadka mesta – návšteva areálu Veľkej pagody divokej husi zo 4. storočia, prezriete si mestské opevnenie z ranného obdobia dynastie Ming a miestne múzeum. Večera.

7: TERAKOTOVÁ ARMÁDA A DEDINA BANPO
Po raňajkách výlet k jednej z najväčších turistických atrakcií celej Číny – Terakotovej armáde – hlinenej armáde cisára Čchin Š’-chuang-tiho, významnej osobnosti v dejinách Číny. Tento cisár zjednotil Čínu do jednej silnej významnej ríše. Hlinená armáda bola úplnou náhodou objavená v roku 1974 miestnymi roľníkmi. Viac než 6.000 ozbrojených bojovníkov v životnej veľkosti je rozostavených v bojovom šíku. Celá armáda bola súčasťou posmrtnej výbavy zosnulého panovníka. Obed. Popoludní prehliadka dediny Banpo – sídliska pôvodných obyvateľov pred zhruba 5.000 rokmi. Večera.

8: XINING
Voľné dopoludnie. Transfer na letisko. Prelet do Xiningu, hlavného mesta provincie Qianghai, mesta menšinových etník. Ubytovanie, nocľah.

9: XINING - VLAKOM DO TIBETU
Raňajky. Prehliadka jedného z najvýznamnejších tibetských komplexov kláštora Kumbum. Prehliadka múzea tibetskej kultúry. Popoludní transfer na stanicu a odchod do Tibetu.

10: VLAKOM DO TIBETU
Cesta vlakom pokračuje cez najvyšší bod železnice v nadmorskej výške 5.070 metrov. Celá trasa z Pekingu do Xi´anu v dĺžke 4.065 km trvá 48 hodín. Vás čaká posledných cca 2.000 km. Príchod do Lhasy vo večerných hodinách. Večera a nocľah.

11: LHASA
Raňajky. Celodenná prehliadka Lhasy s obedom. Navštívite posvätný palác Potala, ktorý bol v minulosti centrom duchovnej i svetskej moci a rezidenciou najvýznamnejšieho mnícha a vodcu Tibetu - dalajlámu, kláštor Džókhang postavený roku 639 ako relikviár pre sochu Budhu. Tiež prejdete pútnický okruh štvrťou Barkor. Večera a nocľah.

12: LHASA
Raňajky. Pokračovanie v prehliadke Lhasy - navštívite kláštor Drepung, ktorý bol v 17. storočí najbohatším kláštorom v Tibete - prebývalo tu až 10.000 mníchov a kláštor Sera, kde môžete pozorovať tunajších mníchov pri rituálnych diskusiách. Po obede prehliadka paláca Norbulinka, ktorý od 18. storočia slúžil ako letné sídlo dalajlámu. Večera a nocľah v Lhase.

13: LHASA
Raňajky. Individuálne voľno na prehliadku centra mesta. Možnosť fakultatívnych výletov do okolia. Večera a nocľah.

14: LHASA – PEKING
Raňajky. Transfer na letisko a odlet späť do Pekingu. Transfer do hotela v Pekingu. Voľno na nákupy suvenírov.

15: ODLET A PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Raňajky. Transfer na letisko, odlet a prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 16 osôb.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha – Peking, Xi´an - Xining a Lhasa - Peking – Praha (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
4 x nocľah s raňajkami v Pekingu v hoteli 3*- 4*
2 x nocľah s raňajkami v Xi‘ane v hoteli 3*- 4*
1 x nocľah s raňajkami v Xiningu v hoteli 3*- 4*
4 x nocľah s raňajkami v Lhase v hoteli 3*- 4*
2 x nocľah v ležadlovom vlaku
9 x obed a 10 x večera v miestnej reštaurácii
všetky miestne transfery
uvedený program vrátane všetkých vstupov
služby sprievodcu ESO travel počas okruhu
Posledný vlak do Lhasy pred neodvratným príchodom moderného veku. Tibet verzus Čína. Komu patrí budúcnosť?
Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 369,- EUR
vstupné vízum do Číny (musia klienti požiadať osobne – berú sa otlačky prstov)
fakultatívne výlety nad rámec programu (Chutchung tour, akrobatická show, Pekingská opera, pekingská kačica – spolu 165,- USD)
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: